top of page

 A 30-as tagság 

Számomra úgy kerek a nap, ha az napkeltétől alkonyatig tart. Tehát úgy gondolom 30 kilométernyi gyaloglás minden felnőtt életébe belefér, és kényelmes tempóban ez bizony 10 óra. Az általam itt felsorolt útvonalak közepes erőnlétet, és csak turista alapfelszerelést (kényelmes cipő, réteges ruházat, s a napra szükséges élelem és ital mennyiség) kívánnak meg.

198_1.jpg

Szent Család Zarándoklat

A Kiskunság felső peremén létezik egy érdekes útvonal, amely három olyan település templomát ejti útba, ahol a Szent Család ereklyéit őrzik.

074_1.jpg

Péteri-tó kör

A Kiskunság egyik legnagyobb madárrezervátumának a petőfiszállási Péteri-tó ad otthont, amely amellett, hogy szikes pusztai környezetben fekszik, még homoki ligeterdők is körbe veszik.

440_1.jpg

Ahol a zugok összeérnek

A Körös és Tisza között húzódó ártérben kanyargó pirossal jelzett túrautat a Csongrád Nagyréti Természetvédelmi Terület értékeinek bemutatására hozták létre.

159_1.jpg

Csévharaszti Erdőben

 A Budapest határában található Pótharaszti vagy más néven Csévharaszti Nagyerdő az Alföld egyik legnagyobb egybefüggő erdőtömbje.

036_1.jpg

Marosháti 
túraútvonalak

Az ország déli felén található Maroshát nem tartozik a felkapott turistacélpontok közé, pedig 2009-ben a kirándulók kényelmét elősegítő fejlesztések indultak meg a régióban.

080_1.jpg

Holtágak Gemencen

 Gemenc az ország legnagyobb, zömében erdővel borított ártere, amelyet a Duna holtágai és még élő kanyarulatai fognak közre.

145_1.jpg

Kolon-tó
kör

A szigorúan védett vízfelület több különböző, érdekes élőhelytípusból áll össze, és ezeket egy-egy tanösvény vagy kilátó segítségével ismerhetjük meg.

192_1.jpg

Bugavi Barangoló

Bugac hazánk egyik legismertebb pusztája, amely napjainkban is híres az őshonos magyar háziállattartásról, és az itt fellehető természeti kincsekről.

167_1.jpg

Kunpuszta és Buckavidék

Érdemes  elgyalogolni a híres Fülöpházi buckavidékig. Ugyanis az itteni homokfodrokat látva tényleg az az érzése az embernek, mintha egy sivatagban járna.

088_1.jpg

Erdők a pusztában

Az Erdőspuszták a Dél-Nyírség egyik kisebb területe, amelyet főként lápokkal tarkított puszták, buckaközi mocsarak, és ligetes erdők alkotják.

019_1.jpg

Ladánybene
"majdnem" 27

A Ladánybenétől induló mai Kiskunsági Piros első szakaszán temérdek a látnivaló, de ugyan ennyit ki is hagy a turistaút.

052_1.jpg

Köröséri Csodák

A Duna–Tisza közi homokhátság leggazdagabb természeti értékei a Körös-éri Tájvédelmi Körzetben mozaikosan szétszóródva találhatóak.

563_1.jpg

Csabai Körtúra

A „Csabai Körtúra” Békéscsabát és szűkebb külterületi környezetét járja be. A körséta bővelkedik természeti és műemléki értékekben, az eligazodást információs pontok segítik.

132_1.jpg

BodrogközÖröksége

A Bodrogközt a rejtett szépségek vidékének is szokták hívni, ugyanis a táj most úgy fest, mint a honfoglaláskor vagy a középkorban.

021_1.jpg

A Pallavicini uradalom

A Tisza alsó árterületén alakította ki a Mindszenttől Algyőig tartó minta birtokát a híres Pallavicini család.

 

Gradient

 

Neked is van kedvenc Alföldi túrád? Osztd meg velünk is élményeidet …

 

Küldj egy rövid leírást és/vagy néhány képet a kedvenc Alföldi túrádról az alfoldtegedisvar@gmail.com emailcímre.

S amint időnk engedi bejárjuk a túrádat!

064_1.jpg
bottom of page