top of page

 Túramozgalmak és túrasorozatok

Ezeknél a megmérettetéseknél alapvető szempont, hogy több, tematikusan egymáshoz kapcsolódó szakasz bejárásából tevődik össze. A túramozgalmak teljesítéséhez biztosan szükségeltetik a kiíró igazolófüzete, amelyet ha pontosan töltöttünk ki (és persze a költségeit is megtérítjük), akkor oklevél vagy (és) jelvény lesz a jutalmunk érte. A legismertebb ilyen jellegű túra az Országos Kéktúra, és a hozzá kapcsolódó kék útvonalak, a Dél-Dunántúli Rockenbauer Pál Emléktúra és az Alföldi Kéktúra. 

135_1.jpg

Alföldi Szent Márton Zarándokút

Az „Alföldi Szent Márton Zarándokút” Jász-Nagykun-Szolnok megye legnépszerűbb zarándokutja, amely Kunszentmártont és Tiszapüspökit köti össze.

077_1.jpg

Alföldi Kéktúra

A túrázás és ezen belül is a Kéktúra az 1979-ben Rockenbauer Pál és a Magyar Televízió által forgatott "Másfélmillió lépés Magyarországon" című sorozat 1981-es bemutatását követően hihetetlen népszerűségre tett szert.

195_1.jpg

Kiskunsági Piros

Az Ópusztaszertől induló Csongrád megyét átszelő piros sáv jelzés az 1980-as évek második felében került kijelölésre, és fénykorában Bács megyén keresztül a Pest megyei pirossal volt összeköttetésben.

311_1.jpg

Kápolnák Útja

A „Kápolnák Útja” egy zöld sávval jelzett, a Duna-Tisza közén észak-déli irányban áthaladó tematikus túraútvonal, amely Ócsa és Kecskemét között húzódik kb. 90 km hosszan.

Gradient

 

Neked is van kedvenc Alföldi túrád? Osztd meg velünk is élményeidet …

 

Küldj egy rövid leírást és/vagy néhány képet a kedvenc Alföldi túrádról az alfoldtegedisvar@gmail.com emailcímre.

S amint időnk engedi bejárjuk a túrádat!

064_1.jpg
bottom of page