top of page

 Csak Túrafüggőknek! 

Ez már a nagy pályások viadala, ugyanis 30 kilométer fölött már minden egyes lépés fáj. Akkor még is miért csináljuk!? Az emberben a kezdetektől fogva ott a versengés szenvedélye, és a saját teljesítőképesség határának feszegetése. Na ez a sport erre is jó! Ha ilyesmi túrákra vetemedünk, jól jöhet az alapfelszerelésen kívül egy kis magnézium bármilyen formában, izomlazító kenőcs és fájdalomcsillapító is.

domb (4).jpg

Honfoglalás Emlékei 

A sajátos szépségű vizes élőhelyeket, a homokterületeket, vagy akár a pusztákat járva egy kis képzelő erővel felidézhetjük a honfoglalás-kori állapotokat.

099_1.jpg

Mályvád

 Létezik egy olyan gyalogtúra, amely Gyula híres várától indul, több elfeledett kastélyt is érint, de bemutatja a körösök világát és csodaszép alföldi erdőkbe kalauzol.

089_1.jpg

Hét Halom

A legenda szerint honfoglaló őseink az alpári csata diadala után a törzsfők számára a szeri pusztában hét halmot emeltek. 

311_1.jpg

Kerüld meg a Nyíri-erdőt

A Kecskeméti Arborétumból induló túra a Kiskunság féltve őrzőt kincsét, a Nyíri-erdőt járja körbe, és emellett kiemelt figyelmet szentel a környék emlékhelyeinek is.

100_1.jpg

Tiszakanyar túraútvonal

A Tiszakanyar túraútvonal eredetileg egy kerékpárostúra, amely a térség kulturális vonzerőit és a terület turisztikai pontjait szedi csokorba.

Gradient

 

Neked is van kedvenc Alföldi túrád? Osztd meg velünk is élményeidet …

 

Küldj egy rövid leírást és/vagy néhány képet a kedvenc Alföldi túrádról az alfoldtegedisvar@gmail.com emailcímre.

S amint időnk engedi bejárjuk a túrádat!

064_1.jpg
bottom of page