top of page

Rólam

Igazi alföldi gyerekként tengettem napjaimat, míg a középiskolában egy kirándulás keretében belekóstoltam a hegyek vadregényes világába, ami rögtön elvarázsolt. Ezt követően észrevettem, hogy a környezetemben lévő rokonok és barátok is így éreznek, ezért a 20-as éveimet azzal töltöttem, hogy bebarangoltam velük hazánk középhegységeit.

2010-ben jutott eszembe, hogy elkezdjek komolyabban foglalkozni a fotózás rejtelmeivel, és a kalandjaimat megosszam egy blog (CSODAUTAK) formájában. Időközben megszületett a Pusztaszeri Homoktaposók Természetjáró Egyesület és a Hét Halom teljesítménytúra, itt egy időre jó helyre kerültem, és így visszatérhettem szülőfalumba. 2017-ben túrvezető és jelzésfestő vezető minősítést szereztem a CSMTSZ szervezésébe, ezt követően rendszeresen részt veszek a szövetség jelzésfestői munkálataiban.

PXL_20210620_115044628_1.jpg

Aktívan kivettem részem a Kiskunsági Piros és az Alföldi Kék Csongrád megyei szakaszainak megreformálásában és kifestésében. Három év alatt sikerült végigjárnom az Alföldi Kéktúrát a párommal és két barátommal együtt, a kalandokról készült bemutatóimnak köszönhetően a Körös-vidék szerkesztői csapatában találtam magam.​

Az Alföldi Kéktúra rádöbbentett, hogy jócskán akad még a rónaságban felfedezni és feltérképezni való. Ezért úgy döntöttem, hogy bele vágok egy nagyobb szabású projektbe, amely keretében szeretném magam köré gyűjteni olyan embereket, akik szintén az Alföld szerelmesi, és együtt közösen bejárjuk az egész tájegységet. A kalandokról készült fotókkal és beszámolókkal pedig megpróbáljuk felhívni a figyelmet hazánk legnagyobb és legváltozatosabb tájára: az Alföldre!

 
Tasi Zsolt
bottom of page