top of page

Bemutatkozók

Igazi alföldi gyerekként tengettem napjaimat, míg a középiskolában egy kirándulás keretében belekóstoltam a hegyek vadregényes világába, ami rögtön elvarázsolt. Ezt követően észrevettem, hogy a környezetemben lévő rokonok és barátok is így éreznek, ezért a 20-as éveimet azzal töltöttem, hogy bebarangoltam velük hazánk középhegységeit.

2010-ben jutott eszembe, hogy elkezdjek komolyabban foglalkozni a fotózás rejtelmeivel, és a kalandjaimat megosszam egy blog (CSODAUTAK) formájában. Időközben megszületett a Pusztaszeri Homoktaposók Természetjáró Egyesület és a Hét Halom teljesítménytúra, itt egy időre jó helyre kerültem, és így visszatérhettem szülőfalumba. 2017-ben túrvezető és jelzésfestő vezető minősítést szereztem a CSMTSZ szervezésébe, ezt követően rendszeresen részt veszek a szövetség jelzésfestői munkálataiban.


 
Tasi Zsolt
DSC03829.JPG

Kiskunsági Barangolók Turista Baráti Társaság
 

819_1.jpg

A Kiskunsági Barangolók T. B. T. tagjai 2019-ben egy túrasorozat keretében ismerkedtek meg, amikor is Pusztaszer Homoktaposók Természetjáró Egyesület a Petőfi Túrakörrel Árpád és seregeinek útvonalát gyalogolta végig egy honismeretitúrasorozat keretében. A következő közös program a 2020-as Kiskunsági Piros túraútvonal végégjárása volt, amely közben Turista Baráti Társasággá szerveződtünk.

 

A Kiskunsági Barangolók T.B.T. végül azért jött létre, hogy a természetjáró hagyományokra épített túrázást, és a magyar tájakban rejlő értékek újbóli megismerését népszerűsítse. A túráink elsődleges vezérelve a közös élményszerzés lett, de mindig nagy hangsúlyt fektetünk az örökségünk ápolására és védelmére is. A kalandokról készült fotókkal és beszámolókkal pedig megpróbáljuk felhívni a figyelmet hazánk legnagyobb és legváltozatosabb tájára: az Alföldre!

bottom of page